Koh-I-Noor

Koh-I-Noor diamanten er på intet mindre end 105 karat, og var i mange år den største diamant i verden. Den blev fundet i en mine i Indien og har efter mange skiftende ejere i 1877 fundet sin destination i de engelske kronregalier - nemlig i en krone tilhørende den daværende kejserinde af Indien, engelske dronning Victoria. Første gang diamanten er omtalt er i 1306, men den menes at være mere end 5000 år gammel.

Billede lånt her


Koh-I-Noor diamanten siges at indeholde en forbandelse. En hinduistisk tekst fra netop 1306 fortæller, "Den, der ejer denne diamant, vil eje verden, men vil også opleve alverdens ulykker. Kun Gud, eller en kvinde, kan bære den straffrit." Forbandelsen lader da også til at have haft sin effekt, da alle ejere før dronning Victoria var mænd, som enten mistede deres trone eller kom ud for ulykker.

Billede lånt her


Jeg er en kvinde, så jeg kan kalde mig Koh-I-Noor uden fare for ulykker af den grund. Desuden elsker jeg diamanter og ville naturligvis meget gerne eje Koh-I-Noor. Endelig ser jeg et lille ordspil i navnet. Når det siges højt, lyder det som "ko i nord", som jeg så tolker videre på til at en ko = en kvinde og nord = Nordjylland. Ergo er Koh-I-Noor = Kvinde i Nordjylland.

Det er ikke et tilfældigt valgt navn, jeg har.

4 kommentarer:

 1. Et flot navn til en smuk kvinde .. for at kunne holde af diamanter skal man være smuk indvendig har jeg hørt.

  Tak fordi du fortalt ^¿^

  SvarSlet
  Svar
  1. Og tag tilbage til dig for de smukke ord. Diamanter er fascinerende, synes jeg. Der er noget mystisk og levende over det meget hårde maateriale.

   Slet
 2. Hej Bettina :-)
  Sjovt, nu er jeg stødt på dit navn flere gange og har indtil nu faktisk troet at det havde en forbindelse til Østen ;-)Det har det selvfølgelig også da diamanten blev fundet i Indien. Tak for beskrivelsen, det er interessant! Min svaghed gælder absolut også diamanter...sniff...der er bare noget magisk over dem!

  Fin og interessant blog du har.....jeg følger med nu :-)
  Rigtig god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nola
   Hjertelig velkommen til min blog. Jeg er sørme stolt af, at du kan lide den.
   Faktisk holder min tekst ikke helt mere. Godt nok er jeg ikke flyttet til Østen, men jeg bor ikke i Nordjylland mere. Så må Nord bare være Norden ;)
   Rigtig god dag til dig også. Jeg kigger indenfor hos dig en af dagene.

   Slet